مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ترس از آينده كه در اصطلاح تخصصي به آن كرونوفوبيا گفته مي‌شود. كلمه ايست كه ريشه آن به زبان يوناني باز مي‌گردد. در اين زبان كرون به معني زمان است. در نتيجه كرونوفوبيا به عنوان نوعي ترس غيرمنطقي و پايدار از گذر زمان معني مي‌شود. برخي از افرادي كه دچار ترس از آينده هستند ممكن است همزمان به وضعيت نادر ديگري تحت عنوان كرونومنتروفوبيا نيز دچار باشند. به اين معني كه به ابزار آلات مربوط به اندازه‌گيري زمان نظير ساعت نيز واكنش نشان داده، و از آن‌ها مي‌ترسند. اما اين ترس نادر از كجا مي‌آيد و چگونه خود را نشان مي‌دهد. در ادامه به طور تخصصي در مورد علائم ترس از آينده، علل و روش هاي غلبه بر آن اطلاعات بيشتري ارائه كرده‌ايم. براي دريافت مشاوره و كنترل استرس كليك كنيد.

منبع: ترس از آينده | علائم ، نشانه ها و از بين بردن ترس از آينده

ترس از آينده

هر كسي براي رو به رو شدن با موقعيت‌هاي جديد تا حدي استرس و اضطراب را تجربه مي‌كند. زماني كه براي دانشگاه انتخاب رشته مي‌كنيد. و يا براي زندگي مشترك در حال انتخاب همسر هستيد. طبيعي است كه اضطراب داشته باشيد و در مورد زندگي آينده‌تان نگران باشيد. اما گاه اين اضطراب فلج كننده شده. و به شما اجازه تصميم گيري و حركت نمي‌دهد. دائم از انتخاب‌هايتان پشيمان مي‌شويد و از اينكه چه اتفاقي قرار است بيافتد نگران هستيد. خوب در اين مواقع بايد علت اين ترس را يافت و براي رفع آن از راهكارهاي مناسب استفاده كرد. در ادامه در مورد فوبياي آينده صحبت شده. اگر نشانه هاي زير را نداشتيد، براي تشخيص بهتر مساله از خدمات مشاوره بهره‌مند شويد.

بيشتر بخوانيد : اختلالات اضطرابي

علائم ترس از آينده نامعلوم

ترس از آينده يكي از انواع فوبياي خاص است. كه در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روانپزشكي به عنوان يكي از اختلال‌هاي اضطرابي شناخته مي‌شود. در اين اختلال فرد نوعي ترس و اضطراب قدرتمند، غيرمنطقي و ناخواسته را نسبت به گذر زمان در درون خود حس مي‌كند. از جمله علائم اين اختلال بايد به موارد زير اشاره كرد.

  • احساس ترس يا اضطراب شديد در مواجهه با فكر كردن به آينده و گذر زمان كه ممكن است به حمله پنيك نيز منجر شود
  • آگاه بودن فرد از اينكه ترسش غيرمنطقي است و در عين حال ناتواني او براي مديريت كردن اين مشكل
  • بروز اختلالاتي در عملكرد روزانه به دليل داشتن ترس از آينده
  • دچار شدن به علائم اضطرابي نظير تپش قلب، تند شدن تنفس و افزايش تعريق
  • اختلال در تمركز
  • مشكل در مديريت احساسات و خلق و خو
  • بي حسي عاطفي
  • بي علاقگي نسبت به فعاليت هاي روزانه
  • بي قراري
  • درد عضلاني
  • حالت تهوع
  • از دست دادن اشتها
  • اختلال در عملكرد خواب

بيشتر بخوانيد : علائم اضطراب

موقعيت هايي كه ترس‌ازآينده را تشديد مي كنند

افراد مبتلا به كرونوفوبيا اغلب با مواجه در برخي موقعيت‌هاي خاص ترس از آينده را بيشتر از هر زماني تجربه مي‌كنند. از جمله اين موقعيت‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • رفتن به دبيرستان يا دانشگاه
  • سالگرد ازدواج
  • روز تولد
  • رفتن به تعطيلات
  • قرار ملاقات

البته برخي از مبتلايان به كرونوفوبيا هم هستند كه اين اضطراب را به طور موقعيتي تجربه نمي‌كنند. بلكه ترس از آينده به عنوان يك تنش پايدار در اكثر موقعيت‌هاي زندگي با آن‌هاست.

چگونه با ترس از آينده خود كنار بياييم؟

ترس از آينده باعث ناراحتي زيادي مي‌شود و شما را درگير افكار پر تنش و استرس زا مي‌كند. در ادامه راهكارهايي براي مقابله و كنار آمدن با ترس از آينده در نظر گرفته ايم.

1. به سلامت جسماني خود اهميت دهيد

سلامت جسماني هميشه بر سلامت عاطفي تاثير گذار است. خواب، تغذيه و ورزش نقش مهمي در مديريت علائم استرسي شما دارد. براي مثال: اضطراب خواب را دشوار مي‌كند. اما محروم ماندن از خواب به طور كل باعث ترس از اينكه در آينده اضطرابتان بيشتر شود و نتوانيد استراحت كنيد را افزايش خواهد كرد. فعاليت بدني به كاهش علائم اضطراب زا كمك مي‌كند و به عملكرد بهتر خواب در شبانه روز كمك خواهد كرد.

2. صحبت با خود

يكي از تكنيك هاي مهم در رابطه با كاهش اضطراب، صحبت با خود است. اينكه نگران اتفاقات آينده باشيم طبيعي است اما ترس از آينده به صورت افراطي باعث ايجاد كرونوفوبيا مي‌شود. وقتي كه در رابطه با موضوعي نگران مي‌شويد از خود سوال كنيد كه آيا اين ترس واقعي است؟ اگر با منطقي فكر كردن به جواب “نه” رسيديد. سعي كنيد انرژي كه براي فكر به آينده گذاشته ايد صرف كارهاي مهم تري كنيد.

اما اگر پاسخ شما به جواب سوالتان “مثبت” بود، سعي كنيد كه براي آينده برنامه ريزي داشته باشيد تا با مشكلي روبرو نشويد. در واقع از الان پيشگيري صورت مي‌گيرد.

3. صحبت در رابطه با ترس

صحبت در رابطه با چيزي كه از آن ترس داريد هيچوقت آسان نيست! اما گاهي اوقات صحبت در مورد ترس از آينده سبب كاهش احساس ترس و استرس خواهد شد. كمك از روانشناس و صحبت با او سبب كاهش علائم اضطراب و استرس در شما خواهد شد. يا از دوستان و اطرافيان خود كمك بگيريد.

4. علامت گذاري كنيد

زماني كه به ترس از آينده فكر كرديد. بستن يك كش به دست، نوازش جسم تسكين دهنده و نگه داشتن يخ در دست كمك خواهد كرد تا به زمان حال بازگرديد. به محض اينكه اين تفكرات به سمت شما حمله ور شد از تكنيك علامت گذاري استفاده كنيد.

علل و عوامل خطر دچار شدن به ترس آينده

با توصيفاتي كه از فوبياي آينده گفته شد. اين سوال پيش مي آيد كه چه افرادي بيشتر به اين مشكل مبتلا مي‌شوند؟ و چه عواملي در بروز آن تاثير دارند؟ در جواب به اين پرسش بايد به موارد زير اشاره كرد.

  • افراد مسن و آن‌هايي كه به دليل ابتلا به بيماري‌هاي جدي بيشتر به زمان باقي‌مانده از عمر خود فكر مي‌كنند؛ بيش از سايرين ترس از آينده نامعلوم را گزارش مي‌دهند.
  • افرادي كه در زندان‌ها به سر مي‌برند وقتي شروع به شمردن زمان باقي مانده از حبس خود مي‌كنند، احتمالا دچار ترس شديد از آينده مي‌شوند. كه اين وضعيت اغلب تحت عنوان روان رنجوري زنداني شناخته مي‌شود.
  • كرونوفوبيا در زمان‌هايي كه فجايع طبيعي نظير سيل يا زلزله رخ داده و افراد آن منطقه زمان از دست‌شان در رفته نيز بروز پيدا مي‌كند. اين ترس بيشتر به خاطر تغييرات ناگهاني و تخريب همه پيرامون‌شان هست.

علاوه بر موارد بالا افسردگي و تجربه رويدادهاي ناخوشايند در زندگي از ديگر مواردي است كه مي‌تواند در بروز كرونوفوبيا تاثيرگذار باشد.

درمان ترس از آينده

اگر ترس از آينده در شما آن قدر شدت گرفته كه عملكرد روزانه نظير فعاليت شغلي، تحصيلي يا روابط خانوادگي‌تان را تحت تاثير قرار داده. بايد براي درمان آن به يك روانشناس مراجعه نماييد. نتايج تحقيقات باليني نشان مي‌دهند كه انواع فوبيا از جمله ترس از آينده به رواندرماني به خصوص با رويكردهاي شناختي تا حد زيادي جواب مثبت داده. و اكثر افراد پس از گذراندن طول درمان به طور محسوسي بهبودي گزارش مي‌كنند. براي آشنايي با انواع روش‌هاي كاهش و درمان اضطراب كليك كنيد.

در رويكرد شناختي درمانگر تلاش مي‌كند تا شما را با افكار زيربنايي كه منجر به بروز علائم هيجاني ناخوشايند مي‌شوند مواجه كرده و براي اصلاح آن‌ها به كمك شما بيايد. همچنين با استفاده از تكنيك‌هايي نظير ريلكسيشن و مواجه سازي تدريجي به مرور ياد مي‌گيريد كه چگونه در يك موقعيت تنش زا پاسخ‌هاي سالمي از خود بروز دهيد.

در دارو درماني به بهبود علائم از جمله اضطراب پش بيني كمك كند. اما زماني دارو درماني جواب مي‌دهد كه با روان درماني تركيب شود. از داروهاي ضد اضطراب براي درمان اين بيماري استفاده مي‌شود. استفاده از داروها توسط پزشك تجويز مي‌شود.

درمان هايي كه براي ترس از ارتفاع صورت مي‌گيرد عبارت است از.

  • مواجهه درماني
  • غرقه سازي
  • درمان شناختي رفتاري
  • حساسيت زدايي منظم

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه درمان فوبيا كليك كنيد.

كلام آخر

با توجه به همه راهكارهايي كه براي ترس از آينده گفته شد. بهترين راه درماني كمك از روانشناس است. روانشناسان با استفاده از تكنيك هاي مناسب هر فرد به او كمك خواهند كرد تا بر ترس هاي خود غلبه كند و در نهايت علائم اضطراب و استرس در فرد كاهش يابد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از آينده مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا مصرف دارو به درمان ترس از آينده كمك مي كند؟

ترس از آينده معمولا به مصرف دارو نيازي ندارد و به درمان هاي مبتني بر گفت و گو به خوبي جواب مي دهد. در نتيجه در قدم اول لازم است كه به روانشناس مراجعه نماييد اگر ميزان اضطراب بسيار شديد باشد و هم زمان مشكلات روان شناختي ديگري نيز حضور داشته باشند كه به درمان هاي دارويي ضرورت مي بخشند روانشناس شما را به يك پزشك براي دريافت دارو ارجاع خواهد داد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس از آينده | علائم ، نشانه ها و از بين بردن ترس از آينده

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/30  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]

ترس از آينده كه در اصطلاح تخصصي به آن كرونوفوبيا گفته مي‌شود، كلمه ايست كه ريشه آن به زبان يوناني باز مي‌گردد. در اين زبان كرون به معني زمان است. در نتيجه كرونوفوبيا به عنوان نوعي ترس غيرمنطقي و پايدار از گذر زمان معني مي‌شود. برخي از افرادي كه دچار ترس از آينده هستند ممكن است همزمان به وضعيت نادر ديگري تحت عنوان كرونومنتروفوبيا نيز دچار باشند. به اين معني كه به ابزار آلات مربوط به اندازه‌گيري زمان نظير ساعت نيز واكنش نشان داده و از آن‌ها مي‌ترسند. اما اين ترس نادر از كجا مي‌آيد و چگونه خود را نشان مي‌دهد. در ادامه به طور تخصصي در مورد علائم ترس از آينده، علل و روش هاي غلبه بر آن اطلاعات بيشتري ارائه كرده‌ايم. براي دريافت مشاوره و كنترل استرس كليك كنيد.

آيا ترس از آينده اختلال محسوب مي‌شود؟

هر كسي براي رو به رو شدن با موقعيت‌هاي جديد تا حدي استرس و اضطراب را تجربه مي‌كند. زماني كه براي دانشگاه انتخاب رشته مي‌كنيد و يا براي زندگي مشترك در حال انتخاب همسر هستيد، طبيعي است كه اضطراب داشته باشيد و در مورد زندگي آينده‌تان نگران باشيد. اما گاه اين اضطراب فلج كننده شده و به شما اجازه تصميم گيري و حركت نمي‌دهد. دائم از انتخاب‌هايتان پشيمان مي‌شويد و از اينكه چه اتفاقي قرار است بيافتد نگران هستيد. خوب در اين مواقع بايد علت اين ترس را يافت و براي رفع آن از راهكارهاي مناسب استفاده كرد. در ادامه در مورد فوبياي آينده صحبت شده، اگر نشانه هاي زير را نداشتيد مي‌توانيد براي تشخيص بهتر مساله از خدمات مشاوره بهره‌مند شويد.

 

 

آشنايي با علائم ترس از آينده

ترس از آينده يكي از انواع فوبياي خاص است كه در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روانپزشكي به عنوان يكي از اختلال‌هاي اضطرابي شناخته مي‌شود. در اين اختلال فرد نوعي ترس و اضطراب قدرتمند، غيرمنطقي و ناخواسته را نسبت به گذر زمان در درون خود حس مي‌كند. از جمله علائم اين اختلال بايد به موارد زير اشاره كرد.

  • احساس ترس يا اضطراب شديد در مواجهه با فكر كردن به آينده و گذر زمان كه ممكن است به حمله پنيك نيز منجر شود
  • آگاه بودن فرد از اينكه ترسش غيرمنطقي است و در عين حال ناتواني او براي مديريت كردن اين مشكل
  • بروز اختلالاتي در عملكرد روزانه به دليل داشتن ترس از آينده
  • دچار شدن به علائم اضطرابي نظير تپش قلب، تند شدن تنفس و افزايش تعريق

 

 

موقعيت هايي كه ترس‌ازآينده را تشديد مي كنند

افراد مبتلا به كرونوفوبيا اغلب با قرار گرفتن در برخي موقعيت‌هاي خاص ترس از آينده را بيشتر از هر زماني تجربه مي‌كنند. از جمله اين موقعيت‌ها مي‌توان به رفتن به دبيرستان يا دانشگاه، سالگرد ازدواج، روز تولد و تعطيلات اشاره كرد. البته برخي از مبتلايان به كرونوفوبيا هم هستند كه اين اضطراب را به طور موقعيتي تجربه نمي‌كنند، بلكه ترس از آينده به عنوان يك تنش پايدار در اكثر موقعيت‌هاي زندگي با آن‌هاست.

علل و عوامل خطر دچار شدن به ترس آينده

با توصيفاتي كه از فوبياي آينده گفته شد اين سوال پيش مي آيد كه چه افرادي بيشتر به اين مشكل مبتلا مي‌شوند و چه عواملي در بروز آن تاثير دارند؟ در جواب به اين پرسش بايد به موارد زير اشاره كرد.

– افراد مسن و آن‌هايي كه به دليل ابتلا به بيماري‌هاي جدي بيشتر به زمان باقي‌مانده از عمر خود فكر مي‌كنند؛ بيش از سايرين ترس از آينده را گزارش مي‌دهند.

– افرادي كه در زندان‌ها به سر مي‌برند وقتي شروع به شمردن زمان باقي مانده از حبس خود مي‌كنند، احتمالا دچار ترس شديد از آينده مي‌شوند كه اين وضعيت اغلب تحت عنوان روان رنجوري زنداني شناخته مي‌شود.

– كرونوفوبيا در زمان‌هايي كه فجايع طبيعي نظير سيل يا زلزله رخ داده و افراد آن منطقه زمان از دست‌شان در رفته نيز بروز پيدا مي‌كند، اين ترس بيشتر به خاطر تغييرات ناگهاني و تخريب همه پيرامون‌شان هست.  

علاوه بر موارد بالا افسردگي و تجربه رويدادهاي ناخوشايند در زندگي از ديگر مواردي است كه مي‌تواند در بروز كرونوفوبيا تاثيرگذار باشد.

درمان ترس از آينده

اگر ترس از آينده در شما آنقدر شدت گرفته كه عملكرد روزانه نظير فعاليت شغلي، تحصيلي يا روابط خانوادگي‌تان را تحت تاثير قرار داده، بايد براي درمان آن به يك روانشناس مراجعه نماييد. نتايج تحقيقات باليني نشان مي‌دهند كه انواع فوبيا از جمله ترس از آينده به رواندرماني به خصوص با رويكردهاي شناختي تا حد زيادي جواب مثبت داده و اكثر افراد پس از گذراندن طول درمان به طور محسوسي بهبودي گزارش مي‌كنند. براي آشنايي با انواع روش‌هاي كاهش و درمان اضطراب كليك كنيد.

در رويكرد شناختي درمانگر تلاش مي‌كند تا شما را با افكار زيربنايي كه منجر به بروز علائم هيجاني ناخوشايند مي‌شوند مواجه كرده و براي اصلاح آن‌ها به كمك شما بيايد. همچنين با استفاده از تكنيك‌هايي نظير ريلكسيشن و مواجه سازي تدريجي به مرور ياد مي‌گيريد كه چگونه در يك موقعيت تنش زا پاسخ‌هاي سالمي از خود بروز دهيد. براي آشنايي با ساير روش هاي درمان فوبيا كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس و اختلالات مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع : ترس از آينده

 

سوالات متداول

ترس از آينده معمولا به مصرف دارو نيازي ندارد و به درمان هاي مبتني بر گفت و گو به خوبي جواب مي دهد. در نتيجه در قدم اول لازم است كه به روانشناس مراجعه نماييد اگر ميزان اضطراب بسيار شديد باشد و هم زمان مشكلات روان شناختي ديگري نيز حضور داشته باشند كه به درمان هاي دارويي ضرورت مي بخشند روانشناس شما را به يك پزشك براي دريافت دارو ارجاع خواهد داد.

   

 منبع : ترس از آينده

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/1  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 1
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب